Möt några av våra kunder

”Husbilsvärlden är helt ny för oss”

”Husbilsvärlden är helt ny för oss”

Allt fler får upp ögonen för husbilslivets alla fördelar. Ibland har man haft husvagn eller stuga tidigare, ibland har man ingen erfarenhet alls från camping. Vi träffade Ramona och Christer Lindström som tillhör den senare kategorin.

Ramona och Christer Lindström från Gräddö utanför Norrtälje har aldrig campat, varken i husbil eller i husvagn. Fast det kommer det att bli ändring på nu, för när vi möter dem hos Lindströms i Bålsta ska de precis hämta ut sin allra första husbil.
– Det känns väldigt spännande, det är en helt ny värld som öppnar sig för oss!
Funderingarna på att skaffa husbil har funnits i några år och nu var tiden mogen att slå till.
– Vi är pensionärer numera och har både tid och möjlighet, säger Ramona.

Lindströms gick till Lindströms

Valet föll på en begagnad Dethleffs med långbäddar. Innan de rullar i väg med sin nya husbil får de en grundlig genomgång av verkstadstekniker Peo Gartmon som berättar om bilens grundläggande funktioner – uppvärmning, elektricitet, gasol, avlopp med mera – och vad som utmärker just denna modell.
– Vi har fått jättefin hjälp av personalen och känner oss mycket nöjda med köpet, säger Ramona.
– Vi blev rekommenderade av vänner att gå hit, heter man själv Lindström så är ju valet självklart, tillägger Christer med ett leende.
Genomgången är färdig och det är dags att överlämna nycklarna. Paret berättar att första turen går till Värnamo, därefter ligger hela världen öppen för de nyblivna husbilsägarna. Vi på Lindströms husbilar och husvagnar önskar dem lycka till på vägarna!

Romlins är inne på sin fjärde Rapido

Romlins är inne på sin fjärde Rapido

Husbil, dans och trav – det är livet för Inger och Kenneth Romlin. När det handlar om husbilar är det Rapido som gäller. Inom loppet av sex år har de haft fyra stycken!

Inger och Kenneth Romlin från Sundbyberg hämtade ut sin helt nya husbil hos Lindströms husbilar och husvagnar i april. De har redan hunnit köra 800 mil med den, vilket säger en hel del om deras stora intresse för husbilslivet.
– Vi köpte vår första husbil 2009, sedan dess har det blivit ytterligare tre. Och alla fyra har varit Rapido, berättar Kenneth.

Första utlandsresan

Förut, när barnen var små, åkte familjen på husvagnssemester till bl a Sälen och Vaxholm. Fast som pensionärer passar det bättre med husbil.
– Husbilen erbjuder frihet, vi bestämmer själva vart och när vi vill åka. Hittills har vi hållit oss hemma i Sverige, men nu är vi sugna på att utforska Europa. Så efter Elmia-mässan i september är det dags att åka till spanska solkusten för första gången, säger Inger förväntansfullt.

Dans och trav

Paret är även intresserat av dans och trav. Då är husbilen perfekt för att åka runt och besöka olika evenemang.
– Vi brukade gilla Dansbandsveckan i Malung, men det har blivit för mycket jippo och för lite dans. Sist åkte vi till Örebro istället och dansade till Streaplers, det var mycket bättre, tycker Kenneth.
Dagens besök hos Lindströms föranleddes av en skåplucka som krånglade. Problemet avhjälptes och nu är både paret och husbilen redo för höstens äventyr. Mot Costa del Sol!

”Det är resan som är målet!”

”Det är resan som är målet!”

För Leif och Marie Olsson handlar husbilsåkandet om frihet och gemenskap. Att stanna var och när de vill och att umgås med goda vänner som delar samma intresse.

Ett bra tips för alla som funderar på att skaffa husbil är att börja med att hyra. Det gjorde Leif och Marie Olsson från Bålsta, de fick mersmak och för fyra år sedan slog de till och köpte en egen husbil.
– Det blev en Rapido, bara det bästa är gott nog, skrattar Leif.
Sedan dess har paret bytt upp sig en gång, till en Rapido 10000, en rymlig och välutrustad husbil de trivs mycket bra med.
– Vi brukar åka i Sverige på sommaren och i Spanien på vintern. Costa del Sol är ett smultronställe där vi har goda vänner. Nästa tur blir till Elmia-mässan där de bor på Lindströms avdelning på mässcampingen.
– Därefter drar vi söderut, först till Landskrona och sedan till Tyskland och Moseldalen för att slutligen landa i Spanien, berättar Leif.

Roliga resor

Leif och Marie är medlemmar i Lindströmsklubben och uppskattar gemenskapen med andra husbilsåkare.
– Vi har otroligt roligt på våra resor. Målet är inte viktigt, det är vägen dit som betyder något, menar Leif, som precis har besökt vänner i Finland.
Han är nöjd med servicen och bemötandet hos Lindströms husbilar och husvagnar.
– De är lätta att ha att göra med, de har inställningen att allt går att lösa. Det gillar jag!

 ÖPPETTIDER

VÅRA ÖPPETTIDER

Enköping
Må-Fr .10-17;­ Lö: 11-15  (Nov-Feb) 

Må-To. 10-18; Fr. 10-17; Lö-Sö 11-15 (Mars-Aug)

Må-To 10-18 Fr 10-17 Lö 11-15 (Sep-Okt)

Bålsta
Må-To. 7:30-16 ; Fr. 7:30-15  (Nov-Mars)

Må-To. 7-17 ; Fr. 7-16    (April-Okt)

Logga Rimor
Logga Rapido
Logga Carthago
Logga Lindströmsklubben
Logga ad
Logga alugas
Logga wc
Logga Fiat PRO
Logga stödben
Logga ep
Logga stödben
Gustav Dahléns gata 11, Enköping
Tel: 0171-500 13