Vår AD Bilverkstad i Bålsta är en auktoriserad bilverkstad. Här kan du serva, laga och få tips och råd gällande din bil. Allt från arbeten som underhållsservice, kamremsbyte, byte  av bilbatteri, vindrutor, bromsar och avgassystem till avancerad felsökning. Vi lägger stor fokus på bildelen av din husbil. Välkommen till oss på Lindströms husbilar och husvagnar!

Fyll i formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan till bilverkstaden eller kontakta oss för mer info.

Exempel på tjänster och hur vi jobbar

Klicka på resp. tjänst för att se mer info.

Kamremsbyte hos Lindströms Husvagnar och Husbilar

Att byta kamrem hör till bland det absolut viktigaste du kan göra för din husbil. När din kamrem blir för gammal och sliten går den lätt av och då krockar ventilerna i topplocket med kolvarna vilket är fullkomligt förödande för husbilens motor. I relation till vad det kostar att renovera hela motorn är kostnaden för ett kamremsbyte i preventivt syfte en väl gjord investering.

När är det dags att byta kamrem?

Kamremmens livslängd varierar från bilmodell till bilmodell. I din servicehandbok finns en rekommendation från biltillverkaren – den rekommendationen är inte helt pålitlig ! När en bilmodell rullat ett tag kan det visa sig att kamremmens livslängd är kortare än beräknat och då är uppgiften i servicehandboken föråldrar. Vänd dig till Lindströms Husvagnar och Husbilar för att tala med någon som är uppdaterad när det gäller just din bilmodells förutsättningar.

Varför byter man ut vattenpumpen samtidigt? 

Ett bra tillfälle att byta kamrem är i samband med en service. Vår personal kommer då rekommendera att de samtidigt byter en del andra komponenter som påverkas av kamremmen. Dels rör det sig om spännjul eller löphjul som ingår i kamremskonstruktionen, men även byte av vattenpumpen bör ske eftersom den på många bilmodeller drivs av kamremmen. Skulle vattenpumpen börja läcka sitter den dessutom monterad så att man måste montera ner kamremmen för att komma åt, och en avmonterad kamrem återmonterar man inte.

Varför ska Lindströms Husvagnar och Husbilar byta min kamrem?

Ett kamremsbyte är inget man gör själv utan något man överlämnar till en erfaren och utbildad mekaniker. Bytet kräver delvis nedmontering av motorns framsida och har man inte kompetensen riskerar man att orsaka stora skador. Det krävs också olika specialverktyg för att kunna utföra jobbet. Vi hjälper dig mer än gärna byta kamrem.

Oljebyte hos Lindströms Husvagnar och Husbilar

Oljans syfte är att smörja motorn och hindra att den inte slits snabbt. Därför är oljebytet en av bilens viktigaste serviceåtgärder. Utan olja skapas friktion och motorn riskerar att haverera om temperaturen blir för hög. När motorn är igång skapas förbränningsrester från bränslet och metallpartiklar som blandas med oljan. Dessa försämrar oljans smörjegenskaper vilket medför mer slitage på motorn. Därför är det viktigt att regelbundet byta olja för att säkerställa att oljan alltid är ren och smörjer bra. Oljebytet bör göras efter fabrikens anvisningar. Vi på Lindströms Husvagnar och Husbilar byter också olja och oljefilter på personbilar och lätta lastbilar. Vi säljer även motorolja, oljefilter, hydraul- och kedjeoljor samt olika typer av fetter. Med andra ord allt som behövs för ett oljebyte, och lite till.

Hur görs ett oljebyte?

När oljan ska bytas skruvas oljepluggen ur och den gamla oljan rinner till en behållare. Sedan skruvas oljefiltret av och man kontrollerar att filtrets gummitätning inte har fastnat på motorn. Därefter skruvas det nya oljefiltret fast. När all gammal olja har runnit ut ska oljepluggens tätning kontrolleras och bytas ut vid behov. Därefter skruvas pluggen fast, ny olja hälls i motorn och oljenivån kontrolleras. Sedan startas motorn som får gå några sekunder tills oljetrycket normaliseras och kontrollampan släcks. Till sist är det bra att kontrollera oljenivån ännu en gång.

Behöver du byta vindruta? Vi hjälper dig!

I vissa lägen kan det vara så att en vindruta är i så dåligt skick att man varken kan eller bör reparera den av säkerhetsskäl. Då behöver den bytas ut på ett professionellt och fackmannamässigt sätt. Vi har rätt bilrutor för alla bilmärken och årsmodeller: vindruta, bakruta och sidorutor.

Höj säkerheten och gör din bil bättre genom att byta ut en skadad vindruta. Du betalar dessutom bara självrisken. Du slipper fylla i blanketter och ha kontakt med försäkringsbolaget, allt sådant sköter vi.

Välkommen!

Top Program

Lindströms Husvagnar och Husbilars Top Program är skräddarsydda krav till vår verkstad för att ge optimal trygghet till våra kunder. Ett kvalitets koncept med starka normer för alla procedurer i verkstaden. Från att kunden ringer och bokar tid, tills bilen är klar från verkstaden. Lindströms Husvagnar och Husbilars Top Program är endast baserad på sunt förnuft och ska underlätta för det administrativa.

Hur?

Rutiner för allt arbete i verkstaden. Från första kundkontakt till provkörning, från leverans av den reparerade bilen till kontakt med kunden efter reparation. Detta kommer att bidra till hög effektivitet och enhetlighet för våra kunder. Som ett exempel kontrollerar vi att det finns reservdelar på lagret, innan vi tar in din bil till verkstaden. I händelse av att en del inte finns i lager, tar vi kontakt med dig och meddelar om det blir några fördröjningar.

Högre kvalité på utfört arbete och lägre marginaler för misstag skapar högre kundtillfredsställelse. För att uppnå detta använder vi Fiat orginal verktyg. Dessutom kontaktar vi slumpmässiga kunder inom 14 dagar efter verkstadsbesök för att säkerhetsställa att våra kunder är nöjda.

Regelbundna kontroller med vår verkstad är en integrerad del av certifiering, som säkerställer att verkstaden uppfyller alla kvalitetskrav Lindströms Husvagnar och Husbilar föreskriver. Detta innebär också att kvalité och nöjda kunder alltid är i rampljuset hos oss.

Fördelar för dig som kund

Beställ en gratis konditionstest där vi kan granska din bil på lyften. På detta sätt ser du de kritiska punkterna med egna ögon och det blir lättare för dig att besluta vad som bör göras eller inte är gjort. Få en offert innan vi sätter igång ed din bil. Fakturan kommer att vara ett fast pris, så slipper obehagliga överraskningar. Skulle vi upptäcka behov att reparera annat under besöket med vår verkstad kommer vi kontakta dig först för att få ditt samtycke innan vi gör något utöver vad som var överenskommet.

Arbetet kontrolleras alltid noga, så att vi kan känna oss säkra på att bilen är helt acceptabel när den lämna vår verkstad. Förutom den sedvanliga provkörningen från samma mekaniker som har arbetat på bilen, görs även stickprovskontroller i form av ytterligare tester som utförs av verkstadschefen. Dessa tester följs noggrant och på detta sätt är kvaliteten på arbetet ständigt i fokus.

Kontinuerlig kvalitet

Lindströms Husvagnar och Husbilar övervakar kontinuerligt kvaliteten, inte bara på nya bilar som lämnar försäljning, utan också bilar som är i bruk. Att upptäcka ett fabriksfel eller ha möjlighet att förbättra kvaliteten på produkten är en del av vårt jobb. Vi kontrollerar ständigt om nya öppna fabrikskampanjer på din bil som kan utföras av oss. Detta är din garanti för att din bil alltid är uppdaterad efter fabrikens rekommendationer.

Högre kundtillfredsställelse

Vi ställer höga krav på oss själva när det kommer till den service vi ger till våra kunder, särskilt när det gäller våra tekniska och yrkesmässiga kunskaper. Alla våra mekaniker går på tekniska utbildningar. Vi har även en felsökningsexpert som är speciellt utbildad för att hantera tekniskt utmanande uppgifter, hjälpa och visa sina kollegor i nya reparationsmetoder och ansvara för den tekniska informationen.

Våra kunder är vårt levebröd, och därför är det väldigt viktigt för oss att efter varje gång du har varit här lämnar med en bra och positiv upplevelse. Kundnöjdhet, service och kvalitet är nyckeln till framgång i alla branscher, Lindströms Husvagnar och Husbilar kommer göra vårt bästa för att var i främre raden !

Kundservice

För oss är det viktigt att du som kund vet vad du ska få betala när du gör en service här. Vi på Lindströms Husvagnar och Husbilar uppger alltid slutpriset, inte baspriset. Därför slipper Ni få en obehaglig överraskning om extra kostnader.

Vill du även att vi ska åtgärda eventuella fel eller brister som inte ingår i den normala servicen och som vi upptäcker när vi gör service på din bil, t.ex. bromsar, lampor och spolarvätska, så åtgärdar vi gärna det också till ett fast pris.

Att vi uppger vårt slutpris gör det enklare för dig att jämföra våra priser med andras.

Transportbilar

Du är alltid välkommen med din transportbil till oss på Lindströms Husvagnar och Husbilar!

Efter vår transportbilsanpassning i vår verkstad har vi nu möjlighet att kunna ta emot din transportbil, oavsett vad du vill ha hjälp med. Det innebär att du nu kan lämna din transportbil för service, underhåll eller reparation till oss och ni kommer få hjälp av några av Sveriges i särklass bästa transportmekaniker som alltid gör ett jobb som du kommer bli nöjd med. En trygghet du inte kan bortse från, Vi har stort lager med reservdelar och tillbehör som du kan tänkas behöva.

Bokningsförfrågan

 

Kunduppgifter

 Namn:
 Telefon:
E-postadress:
 

Fordonsuppgifter

 Registreringsnummer:
 Mätarställning:
 

Övrigt

 Övrig information:

 ÖPPETTIDER

Enköping
Måndag-Torsdag
Fredag
Lördag
Söndag
10-17
10-17
10-15
STÄNGT
Bålsta
Måndag-Fredag
09-17

I vår AD Bilverkstad:

AD Bildelar

Logga Rapido
Logga Rimor
Logga Chausson
Logga Carthago
Logga Lindströmsklubben
Logga Campagon
    
Sköldvägen 11, 746 50 Bålsta
 
Gustav Dahléns gata 11, 749 47 Enköping
 |  
Tel: 0171-500 13
  |  
Sköldvägen 11, 746 50
Tel: 0171-500 13